„Ha az ember megtalálja az álmát, könnyű lesz az útja. De nincs örökké tartó álom, mindegyiket újabb váltja fel, és egyiket sem szabad fogva tartani.”                                                                                                                                                                                                                                                                            Hermann Hesse


Sziasztok

Üdvözöljük a honlapunkon


 

Ember, ló és természet – ezt az elképzelést alapul véve valósult meg 2009-ben az az álmunk, hogy lovas központot létesítsünk a főváros közelében, egy olyan helyen ahol mindenki aki ide látogat nyugalmat, csendet és kikapcsolódási lehetőséget találjon.

 

Az álom megvalósulása igazán jól sikerült hiszen a Zsámbéki-medencében, mindössze 15 percre a zsúfolt fővárostól az aktív kikapcsolódás számtalan lehetősége megtalálható. Biciklizés, gyaloglás, futás, és természetesen a lovaglás mind mind adottak, lélegzetelállító környezetben. A létesítmény tervezésénél külön gondot fordítottunk a természeti adottságokra, azt szerettük volna, hogy beleolvadjuk a csodálatos környezetben. Ez sikerült is, hiszen lassan lassan idetalált a szürke gém, itt tanyázik télen a róka és fürjektől hangos a környék, reggelente a népes béka kórus előadására ébredhetünk.

 

Igen sokoldalú tevékenységet folytatunk, melyekre külön külön és együttvéve is nagyon büszkék vagyunk.

 

Lelkes, fiatal lendületes csapat megvalósít minden elképzelést és segít, hogy minden érdeklődő maradandó élménnyel hagyja el a Lovasközpontot.

 

Szervezünk és helyet adunk: Díjlovas, Díjugrató rendezvényeknek, A és B kategóriás versenyeknek, Rajtengedély vizsgáknak, továbbképzéseknek, vezető tréningek, iskolai lovas oktatásnak, gyerek és felnőtt lovagoltatásnak.

 

Különlegesség, hogy lovardánk magas színvonalú szállás szolgáltatást is nyújt, finn és infra szanu igénybevételi lehetőséggel valamint jacuzzi használattal. Kellemes hangulatú kandallós büfé áll vendégeink rendelkezésére, úgy mint a tágas öltözők és zuhanyzók.

 

Ha esetleg bértartásban gondolkodik, a lovának is a legjobb helyet kínáljuk. Szakemberekre bízzuk a mindennapi feladatok ellátását. Európai színvonalú felszereltség áll a lovas vendégek rendelkezésére – jártató, ló szauna, beltéri patamosó, akadálypark stb. és természetesen az irigylésre méltó „vad” természet és a gyönyörű jegenyesor mely egy terep lovaglás felejthetetlen részét képezi. Igyekszünk a legjobb minőségű takarmányt beszerezni a környékbeli termelőktől, folyamatosan újítjuk és karbantartjuk pályáinkat melyekből kedvére válogathat (nagyfedeles pálya, kisfedeles pálya, center szabadtéri pálya, nagyméretű kinti pálya-világítással, hangosítássa.

 

 

Hét képe

Wir wünschen allen Freunden in Nah und Fern ein gesundes NEUES JAHR 2019


Kurzusok gyerekeknek


Díjugrókurzus Kovács Zoltánnal

2019.február 2.

14.00-18.00

Elmélet és gyakorlat

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

Részvételi díj: 15.000,- Ft.

További információ: info.bellandor@gmail.com

 Gyakornokot keresünk


Hírek

Kurzusok Elke Potucek Puschaval


IDŐPONTOK 2019

 

"csak egy elengedett ló van olyan állapotban, hogy valami újat tanuljon."

 

Dr Reiner Klimke

 

 

 

november 2 - szombat

 

november 30 - szombat

 

december 15 - vasárnap

 

január 11 - szombat

 

január 26 - vasárnap

 

 

 

A kurzus reggel 9-kor kezdődik, és 18 óráig tart. 13-14 óráig ebédszünet

 

(van lehetőség a helyszínen ebédet rendelni, melynek ára 2.000 Ft / fő.)

 

 

 

Részvétel:

 

Lovas résztvevők - saját lóval, vagy iskolalóval vehetnek részt a tréningen (max. 8 fő)

 

 

 

Ár:

 

A tréning részvételi díja 25.000 Ft, ami magában foglalja az alábbiakat:

 

  • saját lóval érkezőknek 1 napos boksz használat takarmány nélkül.

  • iskola lovat igénylőknél a ló bérleti díját.

 

 

 

Tematika:

 

Az egyes napok elméleti és gyakorlati képzést egyaránt tartalmaznak.

 

Az elméleti részben etológiai, lóegészségtani, tartástechnológai, lókiképzési, valamint lovas önismereti, mozgás-, és edzéselméleti témákat érintünk!

 

A gyakorlati részben kis - maximum 3 fős - csoportokban dolgozom a lovasokkal, ahol egyéni kérdésekre, problémákra keressük a válaszokat és megoldásokat.

 

 

 

A lóval érkezőktől azt kérem jelen esetben szeptember 27-ig - e-mailben írják meg nekem az alábbiakat:

 

- mi a célja a lovaglással/lóval való munkával általában? (Hobbi, versenyzés, önismeret, munka, oktatás, stb.)

 

  • mi jelent számára nehézséget a lóval való munka során?

  • mit érez erősségének, mi a legkönnyebb?

  • mit vár a kurzustól, milyen kérdésre/problémára szeretne választ/megoldást kapni?

  • van-e fizikai nehézsége a lovának vagy neki? (Korábbi vagy jelenlegi sérülés, műtét, stb.)

  • mének részvétele előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

  • Elérhetőségeim: Pordán Boróka +36205899902

    e-mail: pboroka@gmail.com

 

 

 

Pordán Boróka vagyok, 1979-ben születtem Budapesten. Agrármérnöki diplomámat Gödöllőn szereztem, szakdolgozatomat lótenyésztés témában írtam. Ezt követően elvégeztem a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra oktató szakát, szakdolgozatomat pedig az eltérő lókiképzési módszerek összehasonlító elemzéséről készítettem.

 

Jelenleg a Nemzeti Lovasakadémia másodéves hallgatója vagyok.

 

Közel 30 éve lovagolok és foglalkozom lovakkal, lovasokkal. Képzésem a budapesti Honvéd Lovardában indult az akkori pedagógia szerint, de az eltelt évtizedekben a ló-, és lovassportok számos szakágában kipróbáltam magam. Voltam telivér-munkalovas Alagon - azóta is nagy rajongója vagyok a fajtának. Részt vettem ugrólovak képzésében 135 cm-ig, versenyeztem díjlovaglásban 3 szezonon keresztül "L" kategóriáig, az ország számos pontján vezettem terepeket-túrákat eltérő tudásszintű lovakkal és lovasokkal. 10 hónapot töltöttem az Egyesült Államokban belovaglóként és munkalovasként egy reining kiképző istállónál. Tanultam közvetlenül Pat Parellitől, és nagy rajongója vagyok Honza Blaha-nak, jelenleg pedig az akadémista stílusú lókiképzésben edződöm, Gőblyös István tanítványaként. Egy angol telivér kanca és egy kisbéri félvér herélt boldog tulajdonosa vagyok.

 

7 éves gyógytorna tapasztalattal rendelkezem, melynek jelentős része saját élményű terápiát, illetve különböző kutatásokban és oktatási segédanyagok elkészítésében való részvételt jelent. 22 éve foglalkozom önismerettel, elkötelezett híve vagyok a test-tudat orientált, és a mozgás alapú terápiáknak. Lovas elfoglaltságaim mellett jelenleg egy két éves bodywork csoportban látok el asszisztensi feladatokat.

 

Tanítványaimmal való munkámban az örömöt, elégedettséget, a fizikai és lelki jóllétet keresem. Önmaguk megismerésére, határaik érzékelésére, megtartására vagy éppen tágítására biztatom őket. Fókuszukat önmaguk és lovuk iránti türelemre, megértésre és elfogadásra, a köztük lévő kapcsolat állapotára és lehetőségeire irányítom.

 

A képzésemben lévő lovakkal mindig azt a maximumot keresem, amit a ló fizikai és mentális állapota, illetve a köztünk lévő kapcsolat pillanatnyi helyzete megenged. Vallom és tapasztalom, hogy "csak egy elengedett ló van olyan állapotban, hogy valami újat tanuljon." (Dr Reiner Klimke)

 

Hiszem, hogy a lovaglás, a lóval való munka akkor "éri meg", ha abban mindkét fél önként, örömmel és készségesen vesz részt. Amikor az együtt töltött idő a lovas számára boldog elégedettséget, a ló számára pedig biztonságot, nyugalmas kötődést és fesztelen együttműködést jelent - minden helyzetben.

 

 

 

Elérhetőségeim:

 

Pordán Boróka +36205899902

 

e-mail: pboroka@gmail.com