Lóba foJtott vágyak ÉS Illúziók!


Van aki a közgazdász diplomáját, van aki tanári diplomáját, van aki gyógyszerészi végzettségét stb. hagyta el a lovak kedvéért. Akit a "lovak illata" megcsap, az általában fogságba esik és nem tud szabadulni a lovak és természet adta csodalatos világtól. Így jártak a Bellandor Lovasközpont oktatói és tulajdonosai is. Minden feladtak, hogy egy új csodalatos világ szolgái, de ne a rabszolgai legyenek. Abban az időszakban váltottak, amikor még úttörők lehettek, legalábbis a szó gazdasági értelmében, hiszen a nagy múltú lovastenyésztés és lovassport hosszú tetsz halott időszaka után tele idealizmussal, új gondolatokkal modernizálni akarják a lovassportot. Modernizálni a szó konzervativ értelmében, tehát régiek tudására építkezve és követve a legújabb irányzatokat. Elsősorban a ló érdekeit nézik és meghatározó számokra a ló és lovas harmonikus viszonya. 

Mindannyian tudjuk és hisszük, hogy a ló és lovaglás jövője a gyerekektől függ. Csak erre az alapra érdemes építeni. Célunk csak egy lehet, hogy a tiszta és manipuláció mentes gyereklelkek megőrizhessék illúzióikat a ló és a lovaglás iránt. Egyértelmű az irányzat, hogy abban az arányban, ahogy az ember tönkre teszi a földet ugyanolyan mértékben nő a nosztalgiája az állatok és a természet felé. Magyarországon a ló kiemelt kultikus állat nem véletlen, hogy a mi nosztalgiánk a ló felé vezet. Ezt a ösztönszerű megnyilvánulást, a történelmi gyökeret ,a lovas nemzet múltunkat kívánjuk bevonni az általunk képviselt oktatási szemléletbe.  


Berkesi Kata

Talán az egyetlen kivétel az oktatói közül, aki már kisgyermek korában elhatározta, hogy nem csak lovagolni fog, hanem a lovakkal és lovasokkal is foglalkozni kíván. Lovas vállalkozásban kezdett és kitanulta a lovasélet csínját bínját. Amikor az élete más irányt vett akkor sem szakadt el a lovaktól és mindent megtett, hogy főállású "lóimádó" lehessen. Kitanulta a Western, az angol stílusú lovaglást szakmai fogásait. Elvégzett különböző oktatói és edzői iskolákat, azért, hogy nagy biztonsággal a gyerekek kedvenceként oktathassa a lovaskultúrát és a lovaglást. Vagány, kedves természete mindenkihez megtalálja az utat.  

 


Farkas Tünde

Már gyerekkorában lovagolt és vonzalma a lóhoz megingathatatlan maradt (pedig a lányok 14-15 éves korukban a ló helyett már inkább a fiúkat választják). Tünde szerencsésen választott, mert a férje is lovasoktató. Így együtt hódolhatnak a szenvedélyüknek. Tünde halk, szelíd egyéniség, aki az oktatói tevékenysége mellett ma is aktív díjlovas versenyző. 


Jankó Eszter

Közgazdászi diplomáját a szülei iránti tiszteletből és szeretetből szerezte meg. A ló és lovaglás már gyerekkorában "megmérgezte". Azon kevés lovas és edző Magyarországon aki a modern lovasvilág meccajában a németországi Warendorfban szerezte meg a lovas edzői másod diplomáját valamit a nagy értékű profi belovagoló képesítését is. Szívesen foglalkozik gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt, amellett, hogy díjlovaglásban ez évben már nagydíjban indul. Jellemző rá a pontos, nyugodt munka. Német és angol nyelven is oktat. 

 


Halmai Anikó

Német származása ellenére magyarul érettségizett és végezte el a Bölcsészetet. Gyermekkori álma valósult meg amikor Magyarországon lovagolni kezdett és saját lovat vásárolt. A sors úgy hozta, hogy lovarda tulajdonossá válhatott, ami természetesen azt jelentette, hogy el kellett sajátítani a lovaglás és tanítás tudományát. Németes módon alapos és minden szakmai fogás háttérét, mélységeit keresi. Német anyanyelve segíti abban, hogy az egyik szakmailag leginformáltabb oktató lehessen. Tanítványaival hosszú tavú bensőséges kapcsolatot épít ki. Német nyelven oktat.

Alsószentiványi Krisztian

Lószeretete már gyermekkorában kezdődött.

Később mérlegképes könyvelőként helyezkedett el, de ráébredt, hogy az irodai munka nem neki való, ezért az elsők között végezte el a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra oktatói szakát. A szakon szerzett jó tapasztalatait akarta hasznosítani, amikor lovasoktatóként kezdett el dolgozni. Csendes, barátságos természete vonzza a lovagolni vágyó gyerekeket és felnőtteket. Folyamatosan tanul, most éppen a díjugrató edzői regisztrációs vizsgára készül. Feleségével együtt saját lovastanyájukon szövik álmaikat. Angol nyelven is oktat.


Törö Adam

Amerikában végzett közgazdász, a lovak szerelmese. A család mellett életcélja az oktatást, azért végezte el a Testnevelési Egyetemen lovas kultúra szakát. Amint lehetősége nyílott a tudását, tapasztalatai megosztani, elkezdte a lovasoktatói tevékenységét. Csendes nyugodt természetű, nagy empátiás készségű edző. Angolul (amerikai) is oktat.


Dr. Terék Sándor

Ügyvéd, egykori vívó válogatott, kardban és párbajtőrben. Már felnőtt korában fertőzte meg a ló és a lovassport. Elvégezte a Kaposvári Lovasakadémiát. Eredményesen versenyzett díjlovaglásban, 8 éven keresztül a díjlovas szakágazat vezetője volt. Megbízhatósága, nagy szakmai ismerete a magyar lovassport tiszteletét is kivívta. Német nyelven is oktat.


Kovács Zoltán

Több diplomával rendelkező szakember, egykori öttusázó. Az öttusából a ló döntötte el sorsát, mivel elhatározta, hogy a hobbijának, a díjugrató sportnak szenteli életét. Az egyik legnagyobb szakértelemmel rendelkező  hazai díjugrató edző, határozott elvekkel és sok humorral fűszerezett edzési módszerekkel. Amellett hogy a tanítványai kitűnő eredményeket érnek el a versenysportban, ö maga is eredményes versenyző a díjugratásban. Angol nyelven is oktat.  Lovarda tulajdonosa  dr. Andor Ákos